Veelgestelde vragen door Natuurkijkers beantwoord

Het is onmogelijk om een spottingscope of telescoop uit de hand waar te nemen. Dit omwille van het feit dat een telescoop uitgerust is met een oculair met een vergroting van meer dan 15 keer. Door de handbeweging is het quasi onmogelijk een stabiel beeld te verkrijgen.

Een statief kan een oplossing bieden voor in het veld. In de wagen kan een raamstatief of rijstzak een oplossing zijn.

Ja, wij bieden aangepaste microscopen speciaal voor kinderen aan.

De EduBlue serie

Dankzij de buitengewone kwaliteit van de optische componenten van de ergonomische ontworpen BlueLine microscopen kunnen zowel beginnende als gevorderde studenten lange en productieve sessies uitvoeren op de microscoop.

De EduBlue microscopen zijn ideaal voor het onderwijs. Ze zijn leverbaar met twee of drie paar objectieven, voor vergrotingen van 5x tot 80x, en hebben opvallende en doorvallende ledverlichting. De twee parallel optische lichtpaden maken 3D obervatie van kleine insecten, planten, stenen en mineralen mogelijk.

-  ED.1302 met 1x/3x objectieven
-  ED 1402 met 2x/4x objectieven

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende prijsofferte. Bij Natuurkijkers kan je terecht als je wil goede microscopen kopen

1  Alle vermelde prijzen zijn uitgedrukt in EURO, steeds inclusief BTW en alle andere verplicht door de Klant te dragen taksen of belastingen.

2  Indien leverings-, reservatie- of administratieve kosten worden aangerekend, wordt dit apart vermeld. 

3. De opgave van prijs slaat uitsluitend op de artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven. De bijhorende foto’s zijn decoratief bedoeld en kunnen elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs.

4. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.

5. Prijsverhogingen binnen 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien zij het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen.

6. Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst zijn alleen toegestaan indien de ondernemer dit bedongen heeft en: deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen of bepalingen; of de consument de bevoegdheid heeft de overeenkomst op te zeggen met ingang van de dag waarop de prijsverhoging ingaat.

Prisma's en lenzen zijn de voornaamste elementen in een verrekijker die onmiddellijk instaan voor de lichttransmissie. De beeldkwalitieit hangt sterk af van de kwaliteit van deze elementen.

De manier waarop deze prisma's in de verrekijker zijn ingebouwd, heeft een invloed op het uitzicht van de verrekijker.

Porrokijker.

De porrokijker is de meest traditionele en gekende kijker.

De scherpstelling is met een centrale schroef waarbij de oculairen meebewegen.

Enkele merken: Nikon, Canon, Steiner…

Voordeel: 

 • Het stereozicht is beter doordat objectieven verder uit elkaar staan
 • Breder gezichtsveld

Nadeel:

 • Constructiebrug kan afbreken of speling vertonen na jaren gebruik
 • Minder bescherming tegen vocht en vuil
 • Meestal niet waterdicht maar kan waterproof zijn

Prismakijker.

De scherpstelling gebeurt inwendig doordat lenzen voor- of achteruit bewegen.
Dit type verrekijkers behoren tot de duurdere categorie.

Enkele merken: Leica, Swarovski, Zeiss, Bynolyt…

Voordeel:

 • Mechanisch stuk steviger
 • Compacter door de rechtlijnige lichtweg
 • Goed afgedicht (meestal met stikstof) tegen vocht en vuil

Nadeel:

 • Duurder 
 • Dieptewerking is iets minder

Bij Natuurkijkers vind je steeds de beste verrekijkers zoals Kite verrekijkers en Swarovski verrekijkers. Kom het snel ontdekken in de winkel of webshop

Spiegeltelescoop of reflector.

In tegenstelling tot de refractor werkt de reflector op basis van reflectie van het licht op één of meerdere spiegels. Deze spiegels bestaan uit een glazen drager, geslepen volgens een zeer nauwkeurige vorm. Hierbovenop wordt een aluminiumlaag met coating geplaast wat nodig is voor de reflectie. 

U kijkt door het oculair aan de zijkant van de tube nabij de bovenzijde. Jarenlang was dit type de koning in het astronomierijk. Volgens sommigen is dit nog steeds zo ...

Canon was de eerste fabrikant van verrekijkers die produceerde met actieve optische beeldstabilisatie of IS. De prisma's worden aangestuud door microprocessoren waardoor de handbeweging wordt gecompenseerd.

Wanneer u een gewone verrekijker gebruikt met een hoge vergroting, dan is de kans héél groot dat het beeld beweegt door uw handbeweging. Hoe groter de vergroting, hoe meer en sneller u deze onstabiliteit zal waarnemen. Dit is een vaak voorkomende klacht bij gebruikers.

Algemeen kan men stellen dat bij gebruik van een verrekijker met een vergroting van meer dan 10 keer, langdurig gebruik bijna niet mogelijk is zonder statief of beeldstabilisatie. Een statief kan een oplossing bieden maar deze zijn niet altijd even handig en kunnen niet overal gebruikt worden.  

Met de IS-verrekijkers van Canon kunt u zelfs waarnemen in een rijdende auto of varende boot. Een verrekijiker met IS weegt, ondanks de beeldstabilisator, niet veel meer dan een gewone verrekijker.

De Canon 10 x 42L is de enige waterdichte verrekijker met IS, gecombineerd met een uitmuntende optiek.

Ervaar zelf het ongeloofkijk kijkcomfort! Bezoek onze webshop en vergelijk de verschillende Canon modellen.

Zowel voor de beste verrekijkers als spotting scopen ben je bij Natuurkijkers aan het juiste adres. 

Een verrassing voor een verjaardag, afscheidsfeestje, huwelijk, housewarming of pensioen. Een bedankje voor je loyale werknemers of trouwste klanten. Of gewoon omdat het kan? Het leven zit boordevol avonturen. Doe er nog eentje bovenop en schenk al wie het volgens jou verdient een Natuurkijkers.be-cadeaubon!

Een kadobon geven is makkelijk én leuk! Kadobonnen zijn niet alleen leuk voor je geliefde, familie of vrienden, maar ook voor zakelijke situaties. Geef bijvoorbeeld een kadobon als bedankje aan je zakenrelaties. Of doe er één in het kerstpakket voor het personeel. Er is nu ook een extra veelzijdige kadobon die perfect is als zakelijk geschenk. Zo heeft de ontvanger alle vrijheid een product te kiezen in onze winkel of webshop. Leuk om te geven én te krijgen! Dit zorgt er voor dat je altijd de juiste snaar raakt met jouw geschenk! 

Bedrijven, zelfstandigen, vrije beroepen, organisaties, verenigingen,… kunnen kadobonnen – op factuur – bestellen als relatiegeschenk of incentive voor hun personeel, leden, medewerkers en / of klanten. Stuur een mailtje naar: info@natuurkijkers.be .

Ja, wij bieden aangepaste biologische microscopen speciaal voor kinderen aan.

De MicroBlue serie

Microscopen voor kinderen moeten makkelijk in gebruik zijn en bestand zijn tegen hardhandig en veelvuldig gebruik. Kwalitatieve en toch betaalbare Euromex microscopen voldoen aan deze behoeften dankzij de doordachte constructie en het gebruik van hoogwaardige materialen.

De moderne MicroBlue is een entry-level microscoop en is prijs-kwaliteitsverhouding zeer gunstig. Het basis model heeft een vaste condensor en een standaard tafel. Modellen met een geïntegreerde kruistafel hebben een Abbe condensor. Alle modellen hebben 35mm achromatische objectieven. De oplaadbare batterijen maken draadloos gebruik mogelijk.

- MB.1001 : MicroBlue line zonder kruistafel.
- MB.1051 : MicroBlue line met kruistafel

 Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende prijsofferte. Bij ons kan je steeds terecht om microscopen te kopen

1. Krachtens de wet van 21 september 2004 betreffende de bescherming van de consumenten bij verkoop van consumptiegoederen heeft de consument wettelijke rechten. Deze wettelijke garantie geldt vanaf de datum van levering aan de eerste eigenaar. Elke commerciële garantie laat deze rechten onverminderd. Natuurkijkers.be biedt 2 jaar garantie aan op verrekijkers, telescopen, sterrenkijkers en microscopen of langer volgens vermelding garantiekaart. Tevens geldt er 2 jaar garantie op apparaten met elektronische componenten. 

2. Om een beroep te doen op de garantie, moet de Klant een aankoopbewijs kunnen voorleggen. Klanten wordt aangeraden om de oorspronkelijke verpakking van de goederen te bewaren.

3. Voor artikelen die online werden aangekocht en bij de Klant thuis zijn afgeleverd, dient de Klant contact op te nemen met de Natuurkijkers klantendienst en het artikel op zijn kosten terug te bezorgen aan Natuurkijkers.be .

4. Bij vaststelling van een gebrek moet de Klant Natuurkijkers.be zo snel mogelijk inlichten. In ieder geval dient elk gebrek binnen een termijn van 2 maanden na vaststelling ervan door de Klant te worden gemeld. Nadien vervalt elk recht op herstelling of vervanging. 

5. De (commerciële en wettelijke) garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan ten gevolge van ongelukken, verwaarlozing, valpartijen, gebruik van het artikel in strijd met doel waarvoor het ontworpen werd, het niet naleven van de gebruiksinstructies of handleiding, aanpassingen of wijzigingen aan het artikel, hardhandig gebruik, slecht onderhoud, of elk ander abnormaal of incorrect gebruik.


6. Defecten die zich manifesteren na een periode van 6 maanden volgend op datum van aankoop, desgevallend levering, worden geacht geen verborgen gebreken te zijn, behoudens tegenbewijs door de Klant. 

Wanneer een verrekijker een hoog schemergetal en lichtsterkte heeft, is dit nog geen garantie op een helder en scherp beeld.

Er zijn nog heel veel andere factoren die bepalend zijn voor de kwaliteit:

 • Vergroting: een hogere vergroting zorgt voor een minder schper zicht
 • Glaskeuze van de prisma's: brede prisma's hebben een breder gezichtsveld
 • Coating van de glazen en prisma's: een betere coating zorgt voor een betere lichttransmissie
 • Kwaliteitsnorm van de fabrikant: nauwkeurig monteren en contoleren van optische elementen

Bij Natuurkijkers vind je steeds de beste verrekijkers zoals Kite verrekijkers en Swarovski verrekijkers. Kom dus ook snel een kijkje nemen en kies er je favorieten uit. 

De reflector: voor- en nadelen.

Voordelen:

 • Geen last van kleurfouten
 • Prijs
 • Veelzijdig gebruik, bv. waarnemen van planeten
 • Hoge optische kwaliteit
 • Even aantal spiegels (primair en secundair) zodat een correct beeld gezien wordt (geen spiegelbeeld)
 • Grote spiegel kan meer licht opvangen: geschikt om lichtzwakke neveltjes waar te nemen.

Nadelen:

 • Kleine beeldvervorming door parabolische spiegel
 • Dauw: kan de spiegel bevochtigen wat een invloed heeft op de waarneming. Dit kan opgelost worden a.d.h.v. ventilatoren.
 • Deel van het licht wordt tegengehouden door de secundaire spiegel: minder contrast en resolutie.

Beeldvervorming door handbewegingen, een van de grootste problemen bij verrekijkers, behoort nu tot het verleden. De IS-serie werkt met een zeer geavanceerde beeldstabilisator.

Deze beeldvervorming is vaak een van de grootste klachten van gebruikers. Hoe hoger de vergroting, hoe groter de beeldvervorming door handbewegingen is. In het algemeen geldt dat verrekijkers met een vergrotingsfactor van meer dan 10x moeilijk gedurende lange tijd kunnen worden gebruikt. Daarbij komt ook dat u de verrekijker steeds moet dragen. Bv. voor het waarnemen van vogels heeft u een verrekijker van 10x of meer nodig maar in realiteit gaat men vaak naar een vergroting van 7x of 8x omwille van dit probleem. 

In het verleden was een statief de beste oplossing. Statieven zijn echter in sommige gevallen onhandig en kunnen niet overal worden gebruikt.

Canon is de eerste fabrikant ter wereld die in de IS-serie een actief optisch beeldstabilisatiesysteem gebruikt. Dankzij twee Vari-Angle-prisma's die worden aangestuurd door een microprocessor, behoort beeldvervorming door bewegingen van de handen, tot het verleden. Het resultaat is dat ook bij een vergrotingsfactor van meer dan 10x geen statief nodig is. En u kunt de verrekijker nu zelfs gebruiken vanuit een rijdende auto of een trein!

Een groot voordeel is dat deze kijker licht is. Tevens moeten uw ogen zich ook minder inspannen waardoor u de verrekijker gedurende langere tijd kunt gebruiken.

Zowel voor de beste verrekijkers als spotting scopen ben je bij Natuurkijkers aan het juiste adres. 

Het online bestellen van de Kadobonnen gaat heel eenvoudig en snel. Je kiest eerst welke kadobonnen en met welke waarde je graag wilt geven. Deze doe je in het winkelmandje. Vervolgens kun je de kadobon nóg specialer maken door een eigen tekst toe te voegen. Een leuk cadeau is een persoonlijk cadeau! In de laatste stap rond je de betaling veilig af met Ideal, Payconiq of creditcard. De kadobonnen kunnen ook online worden besteed of fysisch in onze shop. In de webshop kan worden betaald door middel van het gebruik van de code die achter op de kadobon staat. Naast fysieke kadobonnen, die bij jou of de ontvanger thuis kunnen worden afgeleverd, heb je bij meerdere kadobonnen de mogelijkheid om deze digitaal te laten afleveren bij de ontvanger via e-mail. Zo'n digitale kadobon is de ideale uitkomst wanneer je op het laatste moment nog een kado nodig hebt. Bestel nu online jouw kadobonnen!


Objectieven hebben als doel het voorwerp te vergroten.

Lenzen die gebruikt worden bij grotere vergrotingen hebben mindere eigenschappen die verschillende abberaties kunnen teweegbrengen zoals bv.:

 • Sferische abberatie
 • Coma
 • Astigmatisatie
 • Dispertie
 • Kromming beeld.

Achromatische objectieven

Bevat meestal één of een paar lenzen en corrigeert voor kleur en heeft een goed vlak veld.
Als er afwijkingen zijn, treden deze op in het buitenste deel van het beeld

Semi plan objectieven

Dit soort objectieven zijn beter dan de achromatische objectieven en hebben een vlak beeld tot 80%.

Plan objectieven

Corrigeer nog beter voor kleur en sferische aberratie dan semi-plan objectieven.
Plandoelstellingen hebben een uitstekend vlak veld en produceren een uitstekende beeldkwaliteit.

Apochratisch objectieven

Om chromatie en sferische abberatie te compenseren wordt er gebruik gemaakt van een positieve en negatieve lens. Convexe en concave lenzen heffen elkaars fouten op. Deze objectieven zijn belangrijk voor foto- en fototoepassingen en hebben een vlak beeld tot 95%.

Wil je meer weten? Bij Natuurkijkers kan de beste microscopen kopen. Kom dus gerust bij ons langs. 

U kunt uw bestelling laten bezorgen:

-  bij u thuis of ander adres
-  in een Bpost afhaalpunt

U kan uw bestelling op een ander adres laten leveren dan uw factuuradres. Nadat u bent aangemeld kan u uw order plaatsen. Daar krijgt u de mogelijkheid om een leveringsadres toevoegen. Uw adresgegevens kan u te allen tijde aanpassen. U heeft dus de vrijheid om uw bestelling te laten leveren op het adres dat op dat moment het beste voor u past. 

Als u uw bestelling bij u op kantoor laat afleveren, zorg er dan voor dat u het volledige adres opgeeft met vermelding van de naam van het bedrijf en eventuele bus invult. Bij een onvolledig adres kan de post de aflevering weigeren.  

Neem zo snel mogelijk contact op met onze klantendienst bij eventuele vragen of opmerkingen.

De vergroting wordt aangegeven in de type-aanduiding als eerste getal, bv. 7x35 of 10x42. Dit wil zeggen dat de kijker respectievelijk 7x of 10x vergroot. 

Het toenemen van de vergroting heeft een aantal gevolgen:

 • Handtrillingen zullen sterker merkbaar worden
 • Het gezichtsveld wordt kleiner, bv. een 10x42 zal een kleiner gezichtsveld hebben dan een 8x42
 • Laat minder licht door, bv. 10x42 zal de lichtsterkte minder zijn dan een 8x42

Bij Natuurkijkers vind je steeds de beste verrekijkers zoals Kite verrekijkers en Swarovski verrekijkers. Kom het snel ontdekken in de winkel of webshop

De lenzenkijker of refractor.

De refractortelescoop gebruikt lenzen voor astronomische waarnemingen. Het begin situeert zich in de 17e eeuw door de beroemde Italiaanse sterrenkundige Galileo Galilei. Daarom wordt deze telescoop ook een lenzentelescoop of refractor genoemd.

De refractor maakt gebruik van een voorin de buis geplaatste lens. Het licht gaat door de lens en wordt afgebogen naar een brandpunt, waar het beeld wordt gevormd. De lenzenkijker is een eenvoudig, degelijk en optisch bijna perfect instrument. Een goede lenzenkijker heeft in feite maar één echte optische fout; deze wordt aangeduid met de term 'chromatische aberratie'.

Chromatische aberratie, ook wel kleurschifting genoemd, ontstaat doordat een enkelvoudige lens NIET in staat is om alle kleuren waaruit wit licht is opgebouwd samen te brengen in een brandpunt. Kortom, er ontstaat een apart blauw, rood en groen plaatje van bijvoorbeeld een maanbeeld. Als u dan op het blauw probeert scherp te stellen dan blijven het groene en rode maanbeeld onscherp. Dit is zichtbaar als een rode en/of groene lichtzweem langs de maanrand.

Om deze kleurfout tegen te gaan werden tot een jaar of tien geleden twee maatregelen genomen.
Eerst probeerde men de kijker zo lang mogelijk te maken. Hierdoor worden langere brandpuntafstanden gecreëerd.
Als tweede maatregel ging men twee lenzen van verschillende glassoorten toepassen. Deze 'achromatische lenzenkijkers' hebben een zogenaamde Fraunhoferlens.

Verrekijkers voor vogelkijkers.

Canon's assortiment verrekijkers voor vogelaars omvat bijzonder lichte en handzame modellen die goed bij de wensen aansluiten. De meest compacte verrekijker in het Canon-assortiment is de 8x25 IS. Met de kijkers 10x30 IS II en de 12x36 IS III kunnen vogels van heel dichtbij worden waargenomen zonder het zicht op de omgeving te verliezen. Het assortiment bevat ook de 10x42L IS WP; een verrekijker met een brede kijkhoek. Hierdoor kunt u met gemak wilde vogels zien en volgen. Dankzij de brede uittredepupil heeft u een extra helder zicht op het voorwerp.

Zee-verrekijkers.

De Canon-(zee)verrekijker is een robuuste en spatwaterdichte verrekijker die alle weersomstandigheden aankan. Ideaal voor op de boot of bij het water, zoals wanneer u gaat vissen. Dankzij de Optical Image Stabilizer in deze verrekijkers geniet u van stabiel zicht. Dit is zeker een meerwaarde wanneer u de horizon afspeurt naar interessante bezienswaardigheden! Met de 15x50 IS AW en de 18x50 IS AW, beide geschikt voor alle weersomstandigheden en voorzien van hoge vergroting, bekijkt u voorwerpen op open water van dichtbij. De 10x42 IS WP is voorzien van uitstekende lenzen uit de L-serie, wat een extra brede en heldere zichthoek oplevert. Zo kunnen voorwerpen op een kleinere afstand en bij weinig licht toch waargenomen worden.

Sterrenkijkers.

Met een verrekijker van Canon met een hoge vergronting, kunnen sterren waargenomen worden. De grote uittredepupil en objectieflens vangen 's nachts meer licht op waardoor planeten in ons zonnestelsel, honderden sterrenclusters, nevels en zelfs sommige melkwegstelsels kunt zien. De Image Stabilizer zorgt voor stabiel beeld terwijl u met de verrekijker de hemel afspeurt. U kunt hem ook gemakkelijk op een statief plaatsen zodat u langdurig van maximale stabiliteit kunt profiteren.

Verrekijkers voor kijk- en racesporten.

Tijdens sportevenementen, zoals paarden- of motorraces of vliegshows, hoeft u geen enkel detail meer te missen dankzij deze compacte verrekijker. Met een brede zichthoek kunt u gemakkelijk de baan of de lucht afspeuren en snelle bewegende voorwerpen in het oog houden. Dankzij de Optical Image Stabilizer geniet u van extra stabiel beeld. Kies voor de grote 12x36 IS III- of 10x30 IS II-verrekijkers om zo dicht mogelijk bij de actie te komen. De 8x25 is dan weer het meest handzaam.

Compacte lichtgewicht verrekijkers voor op reis.

Reis licht met Canon's compacte en draagbare verrekijker en geniet zo van haarscherp en stabiel zicht. Omwille van het gebalanceerd ontwerp, kunt u de verrekijker gemakkelijk overal mee naar toe nemen. U kunt kiezen uit diverse vergrotingen. U kunt uren waarnemen maar u kunt hem ook gemakkelijk snel uit uw tas halen als er iets opduikt wat u wilt zien.

Zowel voor de beste verrekijkers als spotting scopen ben je bij Natuurkijkers aan het juiste adres. 

Alle Natuurkijkers.be cadeaubonnen zijn geldig tot 12 maanden na datum van uitgifte. De vervaldatum staat vermeld op de bon.

Op een objectief staat er een aanduidingen in getallen en/of in cijfers.

Aanduiding soort objectief

SP: Semi Planachromaat
PLAN: planoachromaat

De aanduiding van achromaten komt niet voor.

De vergroting

Bv.: 60 of 60:1
4x  /  10x   / 40x   / 60x / 100x

De numerieke apparatuur

Bv.: 0,85

Tubuslengte

Bv. 160mm
Dit is de lengte van de tubus waarvoor de vergroting geldt.
Tegenwoordig kan in plaats van de tubuslengte ook een oneindig teken staan. Dit zijn "infinity corrected" objectieven. Bij microscopen waarbij dit teken staat, kan men allerlei andere optische stukken tussen de kop en de body plaatsen.

Correctie aanduiding

Bv.: 0,17
Dit betekent dat dit objectief gecorrigeerd is voor een dekglas met een dikte van 0,17mm. 

Wil je graag meer weten? Bij ons kan je steeds de beste microscopen kopen. Kom het ook snel ontdekken. 

Natuurkijkers .be garandeert dat alle bestellingen die geplaatst worden vóór 13u tijdens de weekdagen op de dag zelf worden behandeld. Bestellingen die op vrijdagnamiddag of in het weekend geplaatst worden, kunnen pas op de eerstvolgende werkdag behandeld worden. Gelieve hiermee rekening te houden bij het plaatsen van uw bestelling. Natuurkijkers.be doet er alles aan om uw bestelling zo zorgvuldig en snel mogelijk te behandelen. Gelieve met onze klantendienst contact op te nemen bij eventuele vragen of opmerkingen. 

Bij artikelen die voorradig zijn, bedraagt de leveringstermijn doorgaans 3 werkdagen indien uw bestelling voor 12u bij ons binnenkomt. Dit wil zeggen dat, wanneer u uw bestelling op een werkdag voor 12u ingeeft, u deze na maximum 3 werkdagen reeds kan verwachten.

Bij artikelen die niet voorradig zijn, wordt de Klant binnen de 5 werkdagen medegedeeld op welke termijn het artikel kan geleverd worden. In ieder geval zal de leveringstermijn niet meer bedragen dan 30 dagen na sluiting van de overeenkomst. Als de leveringstermijn van niet voorradige artikelen niet naar wens is, kan de Klant de bestelling zonder meer annuleren. 

De grootte van het objectief wordt aangegeven in de type-aanduiding als tweede getal, bv. 7x35 of 10x42. Dit wil zeggen dat de kijkers een lensdiameter hebben van repectievelijk 35mm en 42mm.

Het toenemen van de lensdiameter heeft een aantal gevolgen:

 • Groter gewicht: Het gewicht van de verrekijker hangt grotendeels af van de grootte van de lenzen. Hoe groter de gebruikte lensdiamter, hoe groter ook de prisma's moeten zijn en dus hoe meer gewicht.
 • Betere lichtsterkte: bv. een 8x42 zal meer licht doorgeven dan een 8x20  
  MAAR: Als een verrekijker dezelfde diameter heeft maar een andere vergroting, kan de lichtsterkte veranderen. Bv. 8x42 en 10x42: Beide verrekijkers hebben een lensdiameter van 42mm en komt er evenveel licht door maar door de vergroting zal de 8x42 meer licht doorgeven dan de 10x42. 
 • Prijs van de verrekijker

Ben je op zoek naar de beste verrekijkers zoals Kite verrekijkers en Swarovski verrekijkers. Kom dan snel een kijkje nemen bij Natuurkijkers. 

De lenzentelescoop: voor- en nadelen.

 Achromatische lenzenkijkers hebben een zogenaamde Fraunhoferlens.

Voordelen

 • Goede weergave van planeten; planeetdetails worden fantastisch weergegeven
 • Ultrasscherpe details op de zon; wel MET objectieffilter of Herschelprisma
 • Prijs: lenzen die kleiner zijn dan 10cm (100mm)
 • Geen of weinig onderhoud.

 Nadelen

 • Kleurfouten (chromatische aberratie)
 • Prijs: lenzen die groter zijn dan 10cm (100mm)
 • Minder geschikt voor nevels en sterrenstelsels; de lichtopbrengst is onvoldoende
 • Vaak een zenitprisma nodig: meer comfort en een omgekeerd beeld.

U kunt meerder adeaubonnen per bestelling inwisselen.

Click systeem

Voordeel

 • Snel poten in- of uitschuiven

Nadeel

 • Extra lawaai
 • Bijregelen veer: voldoende spankracht systeem
 • Stof of vuil bij het indraaien van de poten.

Draai systeem

Voordeel

 • Geruisloos
 • Geen stof of vuil in het buizensysteem

Nadeel

 • Tijd: het vast-of loszetten van het systeem duurt iets langer.

Ledverlichting ontwikkelt veel minder warmte waardoor de preparaten niet verder opgewarmd kunnen worden.
Met 50 000 werkuren zal men de ledverlichting veel minder (of zelfs niet) moeten vervangen.
Ledverlichting is tevens in het lichtspectrum veel witter dan de gele halogeenverlichting.

Met de LE 1973 ringverlichting heeft Natuurkijkers.be de ideale oplossing in huis.
Ook benieuwd? Kom het ontdekken bij Natuurkijkers waar je steeds goede microscopen kopen kan. 

Het verzendproces van Natuurkijkers verloopt via de onderstaande stappen: 

 • Uw bestelling wordt zorgvuldig klaargemaakt in ons magazijn te Oudenaarde.
 • Uw bestelling wordt samen met andere Natuurkijkers weborders voor 16u naar Bpost Oudenaarde gebracht.
 • Uw bestelling wordt samen met andere Natuurkijkers bestellingen door Bpost gesorteerd op basis van de postcodes.

Uw bestelling wordt door Bpost bezorgd op het door u opgegeven afleveradres.

Controleer direct na ontvangst van uw bestelling of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken wij u vriendelijk zo snel mogelijk contact op te nemen met onze klantendienst om dit te melden.

Het gezichtsveld van een verrekijker is de breedte van het landschap gelegen op een afstand van 1000 meter van de waarnemer. Hoe groter het beeldveld, des te comfortabeler de waarneming is.  Men kan sneller een vliegende vogel onderscheppen én in beeld houden.

De breedte wordt uitgedrukt in graden of in meters, afhankelijk van fabrikant. Dit getal kan variëren van 80 meter tot 145 meter.

Via een eenvoudige rekensom kunnen meters omgezet worden in graden of omgekeerd:

Aantal meter = graden x 17,5 m
Aantal graden = meter / 17,5 m

Bijvoorbeeld:
Een verrekijker met een gezichtsveld van 115m heeft een beeldveld van 6;5°. ( 115 /17,5 )
Wanneer een verrekijker een beeldveld heeft van 7° komt dat overeen met een gezichtsveld van 122,50 meter op 1000 meter afstand ( 7 x 17,5 )

Ben je op zoek naar de beste verrekijkers zoals Kite verrekijkers en Swarovski verrekijkers. Kom dan snel een kijkje nemen bij Natuurkijkers, in de winkel of webshop

De Smith-Cassegrain telescoop

Catadioptische telescopen gebruiken zowel lenzen als spiegels. Het woord klinkt misschien vreemd maar als we het type Schmidt-Cassegrain vermelden gaat er bij velen een belletje rinkelen. Deze kijkers gebruiken meestal een bolle vangspiegel om het licht terug te kaatsen. Hierdoor kan het licht, door een gat in de hoofdspiegel achterin de kijkbus, terug naar buiten komen. Vaak wordt er voorin de kijker nog een extra correctielens geplaatst. Dit is bedoeld om beeldfouten van het spiegelsysteem op te heffen. Dit type systeem heet catadioptrisch. 

Dit type kwam in de jaren '70 op de markt en vond snel zijn plaats tussen de reflectors en refractors, die al veel langer bestonden.

Zowel voor een digitale cadeaubon als een cadeaukaart is het bedrag vrij te kiezen.

Het oplossend vermogen van het oog is de minimale afstand waarbij men nog twee punten kan onderscheiden. Een optimaal oog kan twee punten onderscheiden die 0,3mm van elkaar gelegen zijn op een afstand van 25 cm = 300 μ.
Ben je op zoek naar kwalitatieve microscopen om te kopen? Dan ben je bij Natuurkijkers aan het goede adres. 


Indien de door de Klant bestelde producten opgestuurd dienen te worden, dan rekent Natuurkijkers 7,60 euro inclusief BTW verzendkosten aan.

Voor onze Nederlandse en Franse klanten bedraagt de verzending 16,40 euro.

Aankopen vanaf 100 euro inclusief BTW worden geen verzendkosten aangerekend, ongeacht de afmetingen en gewicht, ook voor Nederland en Frankrijk.

De uittredepupil is de lichtbundel die doorheen het objectief naar het oculair gaat. Het is een maatstaf om de lichtsterkte van een verrekijker uit te drukken. Hoe groter de uittredepupul is, hoe lichtsterker de verrekijker of hoe helderder het beeld.

Deze waarde kan worden berekend door de objectiefdiameter te delen door de vergroting.
Bij een aanduiding van een 10 x 42 is dat 42 /10 = 4,20 mm.
Bij een 8 x 42 betekent dat  42 / 8 = 5,25 mm.

De pupildiameter van een menselijk oog is gemiddeld overdag 2,5 mm à 4mm. 's Avonds kan de pupildiameter maximum 7mm zijn.

Bij Natuurkijkers vind je steeds de beste verrekijkers zoals Kite verrekijkers en Swarovski verrekijkers. Kom het snel ontdekken in de winkel of webshop

 De Smith-cassegrain telescoop:voor- en nadelen

Voordelen:

 • Kijkerbuis is volledig afgesloten en dus stofvrij
 • Draagbaarheid
 • Gebruiksvriendelijk
 • Speciale opties; bv. geavanceerde volgtechnieken en elektronica 
 • Lange brandpuntsafstanden: ideaal voor grote vergroting zoals maan, planeten en galaxies
 • Zeer geschikt voor astrofotografie.

Nadelen:

 • Prijs
 • Focussering
 • Zenitprisma: nodig voor comfort maar gespiegeld beeld
 • Minder scherp zicht door grote centrale obstructie: in vergelijking met een goede reflector met dezelfde diameter. Dit is het best te zien bij het waarnemen van planeten.
 • Uit elkaar halen van telescoop voor bv. aanpassingen of uitbreidingen is niet aan te raden. Voor aanpassingen wordt het toestel naar de fabrikant gestuurd.

Zowel aan de kassa van Natuurkijkers.be of via onze webshop kan je je cadeaukaart of digitale cadeaubon spreiden over verschillende aankopen. Je krijgt voor de restwaarde een nieuwe cadeaubon. 

Wanneer men preparaten wil bekijken met een hoge vergroting dan maakt men meestal gebruik van een 100x objectief die heel klein en lichtzwak is. Veelal zijn deze objectieven speciaal vervaardigd waardoor de top van het objectief iets ingedrukt kan worden. Dit voorkomt glasbreuk van de preparaten.

Op het dekglaasje brengt men een druppeltje immersie-olie aan. Men laat net het dekglaasje raken door het objectief waardoor alle lucht verdwijnt tussen het dekglaasje en objectief. Hierdoor verkrijgt men betere beelden met hogere resoluties.

Natuurkijkers is de expert om microscopen te kopen. Wil je dus graag professioneel advies, dan kan je steeds bij ons terecht. 

1. De bepalingen van dit artikel gelden enkel voor Klanten die in hun hoedanigheid van consument artikelen online aankopen bij Natuurkijkers.

2. De Klant heeft het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 kalenderdagen na de dag waarop de Klant of een door de Klant aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. 

3. Als het aangekochte artikel niet naar wens is, kan de Klant op basis van het verzakingsrecht het artikel binnen de 14 werkdagen na levering onder bepaalde voorwaarden terugzenden naar Natuurkijkers, Nederstraat 20, 9700 Oudenaarde (retourneren) met dit retourneerformulier

4. Voorwaarden

-   Artikelen kunnen op grond van het herroepingsrecht geretourneerd worden, mits in ongeschonden staat. Tijdens de bedenktijd van 14 dagen zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen.

-   Enkel artikelen die zich in de originele verpakking bevinden, samen met alle toebehoren (inclusief garantiekaart), gebruiksaanwijzingen en factuur of aankoopbewijs kunnen worden teruggenomen. 

-   Om de herroepingstermijn na te leven moet de Klant zijn mededeling betreffende zijn uitoefening van het herroepingsrecht verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Doet hij dit niet, wordt hij geacht de betreffende artikelen definitief te hebben gekocht.

Brildragersoculairen zijn ontworpen om bril- of zonnebrildragers een optimaal gezichtsveld te geven.

Wanneer een brildrager door een verrekijker kijkt zonder brildragersoculairen, dan kan het gezichtsveld tot 50% minder zijn.

Niet-brildragers moeten deze oculairen steeds geheel uittrekken, klappen of schuiven. Brildragens daarentegen moeten net deze oculairen inklappen. 

Wil jij ook de beste verrekijkers kopen zoals Kite verrekijkers en Swarovski verrekijkers. Reken dan op Natuurkijkkers voor het nieuwste aanbod van de beste merken. 

De vergroting van een telescoop kan bepaald worden met volgende formule:

 

                                                     brandpuntsafstand objectief

vergroting telescoop =      --------------------------------------------

                                                     brandpuntsafstand oculair

 

Bv. een telescoop met een brandpuntsafstand van 2000mm of 2 meter :

-  Gebruik van een oculair met brandpunt van 50mm =  2000/  50 = 40 x
-  Gebruik van een oculair met brandpunt van 25mm =  2000 / 25 = 80 x
-  Gebruik van een oculair met brandpunt van 7mm =  2000 / 7    = 286 x 

Dat kan zeker: elke cadeaukaart heeft een unieke code.

Microscopen zijn in het algemeen gevoelig voor stof alsook voor resten van preparaten op de objectieven. 

Uiteraard wilt u langdurig gebruik kunnen maken van uw toestel. Daarom is het belangrijk regelmatig de optische delen, de objectieven en oculairen, te reinigen met de juiste producten en benodigdheden.

Euromex biedt daarom een set reinigingsproducten aan waarmee u hardnekkig vuil en vingerafdrukken kunt verwijderen. De levensduur wordt aanzienlijk langer door een goed en regelmatig onderhoud.

U vindt ze bij Natuurkijkers.be waar je steeds de beste microscopen kopen kan. 

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet de Klant Natuurkijkers, Nederstraat 20 ,9700 Oudenaarde, tel 055/613313 of info@natuurkijkers.be via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van zijn beslissing de overeenkomst te herroepen. De Klant kan hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar is hiertoe geenszins verplicht. 

Als de ondernemer de melding van herroeping door de consument op elektronische wijze mogelijk maakt, stuurt hij na ontvangst van deze melding onverwijld een ontvangstbevestiging.

De Klant moet de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 kalenderdagen na de dag waarop hij zijn beslissing om de overeenkomst te herroepen aan Natuurkijkers heeft meegedeeld, terugzenden of overhandigen aan Natuurkijkers, Nederstraat 20, 9700 Oudenaarde. De Klant is op tijd als hij de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 kalenderdagen is verstreken.

De coating op het lensoppervlak bestaat uit één of meerdere lagen. Dit zorgt voor een helder beeld. Zonder deze coating zou het beeld mistig en donker blijven.

Daarnaast zorgt een coating ook voor het verhogen van de lichttransmissie alsook voor het verminderen van lichtverlies door reflecties van de lenzen.

Soorten coatings:

 • Enkelvoudige coating: enkele laag aan de buitenkant
 • Multicoating: multilaag op de buitenzijde
 • Mullymulticoating: multielaag aan de binnen- en buitenzijde, inclusief de prisma's
 • Phase coating: speciale coating voor dakkantprisma's

Kijkers met dakkantprisma's worden soms ook voorzien van een anti-phase coating. Dit met reden dat de randen van het beeld scherper worden.

Voor de beste verrekijkers zoals Kite verrekijkers en Swarovski verrekijkers reken je op Natuurkijkers. 

De openingsverhouding van een sterrenkijker wordt berekend als we de brandpuntafstand van een sterrenkijker delen door de opening.

Enkele voorbeelden: 

 • Telescoop met een brandpuntsafstand van 200cm en een objectiefdiameter van 20cm = 2000 / 20 = 10
 • Telescoop met een brandpuntsafstand van 120cm en een objectiefdiameter van 10cm = 120 / 10 = 12
 • Telescoop met een brandpuntsafstand van 50cm en een objectiefdiameter van 10cm = 50 / 10 = 5

Deze verhouding wordt weergegeven als F/5 , F/10 , F/20,... Vergelijk deze waarden zoals het diamfragma van een fotolens. Hoe hoger het F-getal, hoe sneller het toestel. Hoe lager het F-getal, hoe trager het systeem.
Bv. een F/5 sterrenkijker zal twee keer zo snel zijn als een F/10 sterrenkijker.

Nee hoor,  toon gewoon de barcode van de bon op je gsm aan de kassa.

Euromex doet al het mogelijke om reserveonderdelen voor alle microscopen op voorraad te hebben.

Bij Natuurkijkers kan terecht om microscopen te kopen, alsook voor reserveonderdelen. 

Indien de Klant de overeenkomst herroept, zal Natuurkijkers alle tot op dat moment van de Klant ontvangen betalingen aan de Klant terugbetalen binnen maximum 14 kalenderdagen nadat Natuurkijkers op de hoogte is gesteld van de beslissing van de Klant om de overeenkomst te herroepen. Deze terugbetaling zal geschieden op het rekeningnummer die de teruggestuurde artikels moet vergezellen. Bij verkoopovereenkomsten kan Natuurkijkers wachten met de terugbetaling totdat hij alle goederen heeft teruggekregen, of totdat de Klant heeft aangetoond dat hij de goederen heeft teruggezonden, naargelang welk tijdstip eerst valt. De directe kosten van terugzending/retournering zijn voor rekening van de Klant.

Eventuele extra kosten ten gevolge van de keuze van de Klant voor een andere wijze van levering dan de door Natuurkijkers geboden goedkoopste standaard levering worden niet begrepen onder de ontvangen betalingen van bovenstaande paragraaf en worden bijgevolg uitgesloten van de terugbetaling. Ook bankkosten worden niet terugbetaald.

Indien het teruggestuurde product op een of andere manier in waarde verminderd is, behoudt Natuurkijkers zich het recht voor om de Klant aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te eisen voor elke waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen door de Klant dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. 

Natuurkijkers betaalt de Klant terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de Klant de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij de Klant uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen de Klant voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

De dioptrieregeling is nodig om de eventuele afwijking tussen de sterkte van uw ogen te compenseren. Deze instelling zit meestal op het rechter oculair maar soms ook centraal achter de scherpstelknop.

Hoe gaat men praktisch te werk? 

 1. Kies eerst een rechtafgelijnd object op een afstand van ongeveer 100 meter.
 2. Dek met uw hand of objectiefbeschermer uw rechter objectief af en en stel met de centrale scherpstelknop scherp voor uw linker oog.
 3. Sluit nu de linker objectief af en stel met de dioptrieregeling uw rechteroog scherp.

Reken op Natuurkijkers voor de beste verrekijkers zoals Kite verrekijkers en Swarovski verrekijkers

Dat kan, je zult het bedrag dan in een tegoedbon terugkrijgen. 

Al de producten van Euromex hebben een standaard garantieperiode van twaalf maanden. Op de optische en mechanische onderdelen van bepaalde microscopen geldt een langere garantieperiode. Op digitale camera's, electronische en electrische onderdelen van de verlichtingen van microscopen en overige producten geldt een garantie van twee jaar. 
U komt hier meer te weten over de garantie van uw Euromex toestel.
Ook interesse om goede microscopen te kopen, neem dan gerust verder contact op met ons. 


Elke zichtbare beschadiging en/of kwalitatieve tekortkoming van een artikel of andere tekortkoming bij de levering, moeten door de Klant onverwijld worden gemeld aan Natuurkijkers.

Het risico wegens verlies of beschadiging gaat over op de Klant vanaf hij (of een door hem aangewezen derde partij, die niet de vervoerder is) de goederen fysiek in bezit heeft gekregen. Het risico gaat echter al over op de Klant bij levering aan de vervoerder, als de vervoerder van de Klant de opdracht heeft gekregen de goederen te vervoeren en deze keuze niet door Natuurkijkers was geboden.

Wanneer u de verrekijker in gebruik wilt nemen, kunt u best rekening houden met volgende zaken:

*  Instellen van de brildragersoculairen:

Wanneer u brildrager bent, moet u de brildragersoculairen geheel indraaien. Als u geen brildrager bent, draai de  brildragersoculairen uit.

*  Afstellen van de juiste breedte:

Het is van belang om de afstand tussen beide oculairen af te stellen op de juiste afstand van uw ogen. U kunt dit doen door de kijkerhelften naar elkaar toe of van elkaar weg te bewegen. Wanneer de lichtkegel van de uittredepupil niet op de pupil valt, zal u geen perfect rond beeld verkrijgen. Door de ogen afzonderlijk dicht te knijpen kunt u zien of het beeld in beide ogen gelijk zijn.

* Instellen van de dioptrie:

Wanneer er een afwijking van sterkte is tussen beide ogen, is het aangewezen de dioptrie in te stellen van de verrekijker. Op deze manier compenseert u het sterkteverschil. Bij sommige verrekijkers is de instelling aan het rechter oculair, of zelfs centraal, verscholen achter de scherpstelknop.

U kunt deze het best regelen door eerst de rechterkijkerhelft af te dekkken en met uw linkeroog de scherpstelling in te stellen op een object die zich begeeft op ongeveer 100 meter afstand. Daarna dekt u de linkerkijkerhelft af en stelt u de rechterkijkerhelft scherp aan de hand van de dioptrieknop.

Wanneer u met beide ogen door de verrekijker kijkt, zult u een perfect scherp beeld krijgen in beide kijkerhelften.

Bij Natuurkijkers kan je niet alleen terecht voor de beste verrekijkers zoals Kite verrekijkers en Swarovski verrekijkers, maar kan je ook steeds rekenen op het professioneel advies van onze experts. 

Neem contact op met ons via email en we gaan na waar het is fout gelopen.  

U kan uw Euromex microscopen of onderdelen binnenbrengen bij Natuurkijkers.be voor herstelling.

Toestellen die bij ons zijn aangekocht zijn verzenden wij gratis naar de producent, anderzijds rekenen we transportkosten aan de klant ( al naar gelang afmetingen en gewicht).

Een gemiddelde herstelperiode bedraagt 4 à 8 weken. Rekeninghoudend met de vakantieperiodes die in de herstelperiode vallen.

Wil je goede microscopen kopen? Kom dan langs bij Natuurkijkers. 

Bij de verzending zal Natuurkijkers.be automatisch een factuur toedienen aan het pakket.

Een verrekijker kan door omstandigheden vuil geworden zijn. Vuile vlekken op de lenzen veroorzaken immers wazige beelden. Zandkorrels en grove restanten zijn de grote boosdoeners die de gevoelige coatinglagen kunnen beschadigen bij slechte reiniging van de lenzen.

Verwijderen van stof- en zandkorrels

Eerst moet men de stof- en zandkorrels verwijderen.
Dit doet u als volgt:

 • Draai de lens die gereinigd moet worden naar beneden toe.
 • Gebruik een zeer zachte borstel om de korrels héél zachtjes weg te borstelen. De korrels vallen naar beneden en dus weg van de lens. Controleer de lenzen eventueel met een loupe. We hebben ook speciale lenspennen in ons gamma.
 • Dakkantkijkers (verrekijker die waterdicht zijn) mag u de lenzen ook afspoelen onder de kraan met lauw water.  
NOTA : gebruik hiervoor NOOIT een lensdoekje want dan wrijft u de korrels over de coating heen met als gevolg dat u miniscule beschadigingen aanbrengt aan de coating.
 

Reinigen van de lenzen

Om de lenzen te reinigen en/of te ontvetten kunt u gebruik maken van speciale reinigingsproducten zoals een microvezeldoek en reinigingsvloeistof. De microvezeldoek wordt meestal bij een verrekijker geleverd. Daarnaast is het gebruik van een reinigingsvloeistof ook sterk aan te raden. Onze merken SwarovskiOptik, Zeiss en Steineroptics hebben zelf een speciale reiningingset samengesteld.

Nooit papieren zakdoekjes of keukenpapier gebruiken! Deze bevatten ruwe houtvezels die uw lenzen onherstelbaar kunnen beschadigen.

Vermijd contact met agressieve stoffen zoals aceton, ether en huishoudelijk schoonmaakmiddelen zoals bv. afwasmiddel. Afwasproducten ontvetten heel goed maar tasten onherroepelijk ook de coating aan.

 • Doe één druppeltje reinigingsproduct op de microvezeldoek en maak zachtjes een ronddraaiende beweging. Wrijf niet te hard en ook niet in een héén-en-weerbeweging.
 • Overtollig product kunt u verwijderen door een droog stukje van de microvezeldoek te gebruiken.

Inleveren van een toestel

Sommige merken bieden ook een service aan om de verrekijker te laten nazien en te reinigen.
Breng gerust uw verrekijker binnen bij Natuurkijkers.be en wij doen het nodige voor u! 

Bij Natuurkijkers vind je steeds de beste verrekijkers zoals Kite verrekijkers en Swarovski verrekijkers. Kom het snel ontdekken in de winkel of webshop

De kostprijs van een herstelling van een Euromex toestel heeft een forfairtair bedrag van 65 euro ( exclusief BTW). Hierin is de retourkost ingerekend.

De fabrikant zal ons op de hoogte brengen indien een meerkost wordt aangerekend.

Na akkoord van de klant zal het toestel hersteld worden aan het overeengekomen bedrag.

Wil je goede microscopen kopen? Reken dan op Natuurkijkers. 

1. Voor bestellingen met online-betaling wordt er een bankkost in mindering gebracht. Na deze periode is de bestelling definitief. Deze zal geenszins meer bedragen dan de kost die uit deze betaalwijze voortvloeit voor Natuurkijkers zelf.

2. Natuurkijkers is gerechtigd een bestelling te weigeren ingevolge een ernstige tekortkoming van de Klant met betrekking tot bestellingen waarbij de Klant betrokken is en dit zonder verantwoording.

3. Betalen kan via de beveiligde betalingspagina van Ingenico met Visa, Mastercard, Dexia Netbanking, ING Home Pay, KBC Online, Bancontact en iDEAL of indien de Klant niet over deze betaalmogelijkheden beschikt, kan gekozen worden voor betaling bij afhaling.

4. Betalen bij afhaling. 

Betalen in de winkel gaat met Mister Cash en Visa.

Er kan ook cash betaald worden maar dan moet men rekening houden met  :

- prijs is minder of gelijk aan 3000 euro. Dan mag het ganse bedrag caxh betaald worden.

- prijs is hoger dan 3000 euro. Dag mag 10% van het ganse bedrag cash betaald worden met een maximum van 3000 euro. 

U kan de bestelling ook komen afhalen in de Natuurkijkerwinkel.

Kijk hier alvast de openingsuren na.

 

U krijgt via mail met daarin de Bpost track en trace code.

Om je zending te zoeken geef je de volledige barcode in op de volgende pagina van de Bpost.

U krijgt een bericht waar uw pakje zich bevindt.

Na ontvangst van uw pakje kan u Natuurkijkers.be een bevestigend mailtje sturen.

 

De klantendienst van Natuurkijkers is bereikbaar op het telefoonnummer +32 (0) 55 61 33 13, via e-mail op info@natuurkijkers.be of per post op het volgende adres Nederstraat 25, 9700 Oudenaarde. Eventuele klachten kunnen hieraan gericht worden.

Indien u groteren aantallen wil bestellen dan kan contact opnemen voor een offerte op maat.

mail gerust naar info@natuurkijkers.be 

1. De geleverde artikelen blijven tot op het moment van gehele betaling door de Klant, de exclusieve eigendom van Natuurkijkers.be .

2. De Klant verbindt er zich toe zo nodig derden op het eigendomsvoorbehoud van Natuurkijkers.be te wijzen, bv. aan eenieder die op de nog niet geheel betaalde artikelen beslag zou komen leggen.