Veelgestelde vragen over verrekijkers met stabilisatie

Canon was de eerste fabrikant van verrekijkers die produceerde met actieve optische beeldstabilisatie of IS. De prisma's worden aangestuud door microprocessoren waardoor de handbeweging wordt gecompenseerd.

Wanneer u een gewone verrekijker gebruikt met een hoge vergroting, dan is de kans héél groot dat het beeld beweegt door uw handbeweging. Hoe groter de vergroting, hoe meer en sneller u deze onstabiliteit zal waarnemen. Dit is een vaak voorkomende klacht bij gebruikers.

Algemeen kan men stellen dat bij gebruik van een verrekijker met een vergroting van meer dan 10 keer, langdurig gebruik bijna niet mogelijk is zonder statief of beeldstabilisatie. Een statief kan een oplossing bieden maar deze zijn niet altijd even handig en kunnen niet overal gebruikt worden.  

Met de IS-verrekijkers van Canon kunt u zelfs waarnemen in een rijdende auto of varende boot. Een verrekijiker met IS weegt, ondanks de beeldstabilisator, niet veel meer dan een gewone verrekijker.

De Canon 10 x 42L is de enige waterdichte verrekijker met IS, gecombineerd met een uitmuntende optiek.

Ervaar zelf het ongeloofkijk kijkcomfort! Bezoek onze webshop en vergelijk de verschillende Canon modellen.

Zowel voor de beste verrekijkers als spotting scopen ben je bij Natuurkijkers aan het juiste adres. 

Beeldvervorming door handbewegingen, een van de grootste problemen bij verrekijkers, behoort nu tot het verleden. De IS-serie werkt met een zeer geavanceerde beeldstabilisator.

Deze beeldvervorming is vaak een van de grootste klachten van gebruikers. Hoe hoger de vergroting, hoe groter de beeldvervorming door handbewegingen is. In het algemeen geldt dat verrekijkers met een vergrotingsfactor van meer dan 10x moeilijk gedurende lange tijd kunnen worden gebruikt. Daarbij komt ook dat u de verrekijker steeds moet dragen. Bv. voor het waarnemen van vogels heeft u een verrekijker van 10x of meer nodig maar in realiteit gaat men vaak naar een vergroting van 7x of 8x omwille van dit probleem. 

In het verleden was een statief de beste oplossing. Statieven zijn echter in sommige gevallen onhandig en kunnen niet overal worden gebruikt.

Canon is de eerste fabrikant ter wereld die in de IS-serie een actief optisch beeldstabilisatiesysteem gebruikt. Dankzij twee Vari-Angle-prisma's die worden aangestuurd door een microprocessor, behoort beeldvervorming door bewegingen van de handen, tot het verleden. Het resultaat is dat ook bij een vergrotingsfactor van meer dan 10x geen statief nodig is. En u kunt de verrekijker nu zelfs gebruiken vanuit een rijdende auto of een trein!

Een groot voordeel is dat deze kijker licht is. Tevens moeten uw ogen zich ook minder inspannen waardoor u de verrekijker gedurende langere tijd kunt gebruiken.

Zowel voor de beste verrekijkers als spotting scopen ben je bij Natuurkijkers aan het juiste adres. 

Verrekijkers voor vogelkijkers.

Canon's assortiment verrekijkers voor vogelaars omvat bijzonder lichte en handzame modellen die goed bij de wensen aansluiten. De meest compacte verrekijker in het Canon-assortiment is de 8x25 IS. Met de kijkers 10x30 IS II en de 12x36 IS III kunnen vogels van heel dichtbij worden waargenomen zonder het zicht op de omgeving te verliezen. Het assortiment bevat ook de 10x42L IS WP; een verrekijker met een brede kijkhoek. Hierdoor kunt u met gemak wilde vogels zien en volgen. Dankzij de brede uittredepupil heeft u een extra helder zicht op het voorwerp.

Zee-verrekijkers.

De Canon-(zee)verrekijker is een robuuste en spatwaterdichte verrekijker die alle weersomstandigheden aankan. Ideaal voor op de boot of bij het water, zoals wanneer u gaat vissen. Dankzij de Optical Image Stabilizer in deze verrekijkers geniet u van stabiel zicht. Dit is zeker een meerwaarde wanneer u de horizon afspeurt naar interessante bezienswaardigheden! Met de 15x50 IS AW en de 18x50 IS AW, beide geschikt voor alle weersomstandigheden en voorzien van hoge vergroting, bekijkt u voorwerpen op open water van dichtbij. De 10x42 IS WP is voorzien van uitstekende lenzen uit de L-serie, wat een extra brede en heldere zichthoek oplevert. Zo kunnen voorwerpen op een kleinere afstand en bij weinig licht toch waargenomen worden.

Sterrenkijkers.

Met een verrekijker van Canon met een hoge vergronting, kunnen sterren waargenomen worden. De grote uittredepupil en objectieflens vangen 's nachts meer licht op waardoor planeten in ons zonnestelsel, honderden sterrenclusters, nevels en zelfs sommige melkwegstelsels kunt zien. De Image Stabilizer zorgt voor stabiel beeld terwijl u met de verrekijker de hemel afspeurt. U kunt hem ook gemakkelijk op een statief plaatsen zodat u langdurig van maximale stabiliteit kunt profiteren.

Verrekijkers voor kijk- en racesporten.

Tijdens sportevenementen, zoals paarden- of motorraces of vliegshows, hoeft u geen enkel detail meer te missen dankzij deze compacte verrekijker. Met een brede zichthoek kunt u gemakkelijk de baan of de lucht afspeuren en snelle bewegende voorwerpen in het oog houden. Dankzij de Optical Image Stabilizer geniet u van extra stabiel beeld. Kies voor de grote 12x36 IS III- of 10x30 IS II-verrekijkers om zo dicht mogelijk bij de actie te komen. De 8x25 is dan weer het meest handzaam.

Compacte lichtgewicht verrekijkers voor op reis.

Reis licht met Canon's compacte en draagbare verrekijker en geniet zo van haarscherp en stabiel zicht. Omwille van het gebalanceerd ontwerp, kunt u de verrekijker gemakkelijk overal mee naar toe nemen. U kunt kiezen uit diverse vergrotingen. U kunt uren waarnemen maar u kunt hem ook gemakkelijk snel uit uw tas halen als er iets opduikt wat u wilt zien.

Zowel voor de beste verrekijkers als spotting scopen ben je bij Natuurkijkers aan het juiste adres.